Överproduktion av personbilar

Världens största biltillverkare GM presenterade nyligen sitt resultat för 2005. Förlusten blev 1,2 miljarder dollar, motsvarande 9,5 miljarder kronor. I en artikel i Sydsvenskan 26 feb skriver ekonomijournalisten Niclas Ericson:

”Men främsta skälet till att de amerikanska biljätttarna kämpar för sin överlevnad är att de helt enkelt inte erbjuder vad marknaden vill ha. Samtidigt som GM och Ford envisas med att lansera stora och törstiga stadsjeepar har framförallt de asiatiska tillverkarna insett att de amerikanska bilköparna efterfrågar mindre och mer bränsleekonomiska bilar. Framförallt Toyota satsar hårt på hybridtekniken där fordonet drivs av både en bensinmotor och en elmotor.”

Kunde inte sagt det bättre själv. Hoppas att Volvo läser Sydsvenskan. Den 28:e feb lanserade man en ny S80, och bara stora motorer, utan miljöbränsle…..se mitt inlägg den 1 mars.

Många bedömare pekar på att vi har 20-30% överproduktion av personbilar i världen. Hur länge kan vi ha det?

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.