Trängselskatter, hållbar utveckling och tonårssex

Idag har jag varit på ett mycket intressant seminarium, Voices on the Stockholm trial. Det var anordnat av Stockholms stad, innehöll ett antal internationella experter som gav sin syn på trängselskatterna i Stockholm. Mycket intressant – synd att ni inte var där.

Mycket av seminariet kom att handla om hållbar utveckling, klimatförändringar och stadsutveckling – dvs sådant som trängselavgifter handlar om.

Det finns material till massor av blogg-inlägg från denna dag. Några korta nedslag:

Hållbar utveckling är ju ett svårfångat begrepp (åtminstone för alla som tror att vi inte kan göra något i den riktningen innan vi definierat det i detalj…). Men Norman Meyers, professor från Oxford hade en definition klar:

Hållbar utveckling är som tonårssex – alla pratar om det, få gör det, och de som gör det är inte särskilt bra på det!

Katryn Wylde, VD på Partnership for New York City, en motsvarighet till handelskammaren, pekade på att företagen i NY ser trängseln som det största hotet mot en attraktiv stad. Och en stad som inte är attraktiv är inte bra för affärerna. Alltså vill man ha trängselavgifter – som man ser som ett marknadsföringsverktyg. Skillnad på NY och Stockholm….

USA:s transportminister, släppte också för några dagar sedan ett dokument som pekar ut att han och Bush vill genomföra stora demonstrationsförsök med trängselavgifter i flera amerikanska städer. Jag har läst dokumentet för någon dag sedan och det är mycket intressant. Mer om det i morgon.

PS. I dagens Sydsvenskan står om en engelsk radiostation som på lyssnarnas begäran slutat spela James Blunt ”You´re beautiful”. Borde man gjort för länge sen. Vilka låtar borde mer bojkottas? Vad sägs om Gilla läget? DS

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.