Ett bra försök

I morgon avslutas Stockholmsförsöket, dvs försöket med trängselavgifterna i Stockholm. På tisdag kostar det inget att köra in i Stockholms innerstad, avsett tid på dygnet. Nu återstår bara forlkomröstingen den 17 sept.

Att försöket kom till under demokratiskt diskutabla premisser är väl känt och debatterat. Men själva idén, att med marknadsekonomiska medel istället för köer lösa trafikproblemen i storstad, tycks ha vunnit gehör hos allt fler. Mindre trafik, färre köer, bättre luft, bättre arbetsmiljö osv har uppskattat hos fler och fler.

I nästa vecka skall vi samla expertgruppen för att skriva samman slutomdömet om försöket. Men redan nu vågar jag sammanfatta: Ett bra försök!

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.