Plaststolar och attraktiva städer

I brist på annat att skriva om har kvällstidningarna skrivit indignerade artiklar om att Simrishamns kommun velat få en uteserveringsinnehavare att byta ut plaststolarna mot något vackrare. Kommunen har rustat upp gatumiljön och vill nu att de med uteservering också drar sitt strå till stacken.

Foto: Sherlock 77

Liknande bestämmelser finns i bland annat Lund och flera andra städer. Plaststolar, speciellt vita, är per definition fula. Och visst ligger det mycket i det. Fast å andra sidan, hur många av oss har inte suttit i plaststolar på en restaurang någonstans vid Medelhavet, och upplevt det som mycket trevligt och pittoreskt?

Lösningen borde vara att samtidigt som man ger serveringstillståndet också ställa de krav man vill ha. Och det borde kunna gälla även sådana saker som gemensamma öppettider etc. Om staden skall kunna hävda sig mot köpcentrumen behövs nog denna typ av samordning. Oavsett om det gäller plaststolar eller öppettider.

PS. Hyrde senaste Wallanderfilmen, Täckmanteln, igår. Knappt sevärd. Eller var det bara värmen som gjorde att vi inte orkade hållla koncentrationen uppe? DS

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.