Visst är det varmt? Och det finns inga nödutgångar!


I dagens Sydsvenskan handlar ledaren om den globala uppvärmningen. Till och med denna tidning verkar ha köpt att det vi förmodligen bevittnar är en människodriven temperaturhöjning. Fast lite vill man ändå tvivla: ”Beror värmeböljan i Europa på att utsläppen av växthusgaser förorsakar klimatförändringar? Så är det kanske, kanske inte. Ett så klart samband går inte att fastslå. Men ingen vet säkert.”

Och så är det naturligtvis. Man lyfter sedan fram försiktighetsprincipen, och vad är då lösningen? ”Om ökande energibehov och större behov av energisäkerhet skall kunna kombineras med minskade utsläpp av växthusgaser går det inte att blunda för kärnkraften.”

Som så många andra glömmer man det självklara: energieffektivisering, det är där vi måste börja. Titta på videon med Blue Man Group.

Länkar:

Blue Man Group

1 kommentar

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.