Även en jounalist kan ändra sig

Liza Marklund är en flyhänt deckarförfattarinna och vass opionsbildare. Någon trafikplanerare är hon dock inte. Hon skrev i gårdagens Expressen att vi behöver mer vägar i Sverige. Och då menar hon som så många andra 08-or mer vägar runt Stockholm.

”Jag har kört bil hela veckan, från Stockholm till Malaga i södra Spanien. Under den sträckan, ungefär 400 mil, fastnade jag i en enda omotiverad bilkö. En enda – och den fanns mellan Fittja och Södertälje.”

Det jag tror att Marklund menar är att bilköerna är omotiverade när de drabbar 08-or som henne själv. Drabbar de tyskar utanför Düsseldorf, eller spanjorer utanför Malaga, så är de inte lika omotiverade.

Hon vill lösa problemet genom nya vägar. Och det kan säkert stämma att man behöver bygga en del nya vägar även i Sverige. Men det utgör ingen universallösning på problemet.

Det roliga är att hon också tycker att man skall fortsätta med trängselavgifterna. Och höja bensinpriset till 15 kr litern.

Före försöket med trängselavgifter startade ansåg hon att de var cyniska.

Ingen är väl sämre än de kan ändra sig.

(Observera att båda artiklarna innehåller en hel del intressanta, kloka betraktelser och kunskap. Problemet är att hon blandar ihop detta med vanligt tyckande.)

Länkar:

Marklund före
Marklund efter

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.