Kors i taket!

I dagens Sydsvenskan skriver tidningens politiska redaktör Heidi Avellan en ledare med titeln ”Utan gröna bilar stannar Sverige”. Ovanligt insiktsfullt och klokt för att vara om miljö i Sydsvenskan, som inte precis utmärkt sig för framåtsyftande tänk inom området.

Och i DN skriver PC Jersild en av sina oftast mycket kloka krönikor, idag om hållbarhet och miljö i valet. Vem skall man egentligen rösta på om man vill ha en hållbar framtid? Vem konstruerar dataspelet som Jersild skriver om? Spelet som ser till att miljö och ekonomi blir lika viktiga och där man inte kan bortse från någon av dem.

Först de senaste veckorna har miljön börjat synas i valdebatten. Trots Reinfeldts hjärnsläpp för någon vecka sen när han sa att miljön inte var en viktig fråga, så tycks det nu som mer eller mindre alla partier har vaknat. I olika opinionsundersökningar hamnar ”miljö” på 4:e plats över ämnen som väljarna anser viktiga. Frågan är om partierna förstått det? Egentligen borde ju ALLA partier haft miljön längst upp på agendan. Utan frisk luft att andas och friskt vatten att dricka blir liksom allt annat ganska oviktigt – eller hur? Lägsta steget i Maslows behovshierarki måste vara uppfyllt innan man går vidare uppåt.

Länkar:
Sydsvenskans ledare
Jersilds krönika

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.