På gång igen!

Bytte till en uppdaterad version av Blogger i går kväll, och det tog natten innan allt funkade igen…. Det kommer inom kort att finnas kategorier på inläggen, och jag kommer nog att gå igenom alla gamla inlägg och sätta kategorier på dem. I höst kommer bloggen att ändra utseende och ev adress för att passa in med Trivectors nya webb.

Hittade en intressant krönika i nya numret av den utmärkta tidningen Fokus. Den är skriven av Madelaine Levy, chefredaktör på tidningen Bon, och har titeln ”Den nya lyxen”. Utgångspunkten är en rapport som American Express tagit fram och som pekar på att vi i västvärlden kommit fram till det fjärde stadiet av lyx: meditativ lyx. Den meditativa lyxens grundpelare är ”conscience”, medvetenhet eller samvete. Det talas om samvetskonsumenter, som är personer i större städer, 30-nånting som gärna konsumerar, men då skall det vara produkter laddade med etiska, sociala och miljömässiga värden. Det är för dessa konsumenter som American Express tagit fram sitt nya röda kreditkort, i RED-kampnajen som jag skrivit om tidigare. Dessa konsumenter som enligt Levy styrs ”till lika delar av Mammon och Buddha” skickar ett tydligt budskap:

”Den som stjäl jorden från sina barn genom att köra SUV kommer snart att vara hopplöst ute”.

Så sant så.

Länkar:

Tidigare inlägg om miljöutrymme och höga hastigheter
Tidigare inlägg om RED
RED-kampanjen

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.