Eskapism?

Bilsalongen i Paris har öppnat. Båda de dagstidningar jag läser (DN och Sydsvenskan) skriver om detta, med stora färgbilder. Sydsvenskan konstaterar att det fanns miljöbilar och skriver några rader om dessa. Men mest om de motorstarka modeller som tycks dominera utställnigen.

DN har en krönika som tar upp frågan om hur bilindustrin kan forstätta att lansera dessa bilar i en tid när klimatfrågan tycks bli allt hetare! för varje dag. Och skriver intierat om den snabba tillväxten i av bilar i Kina och Indien.

Citroen C-Metisse

Och Citroen lanserar en konceptbil som är både sportbil och miljöbil: en diesel-hybrid. Med måsvingedörrar! Hur cool som helst. Och kanske är så att vi behöver även en del såna här bilder för att visa att man kan tänka nytt kring bilarna, utan att det måste bli trist. Och så kan vi fortsätta att drömma även i en värld där oljan är dyr och värmerekorden slås varje dag.

Framtidsyrken för en ny tid.
Dagens yrke: miljöbilsdesigner

Länkar:

Fler bilder på Citroen

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.