I Sverige gör vi som indianerna….byter stam

I veckan kom ett nyhetsbrev från Olle Wästberg, före detta politiker och numera generaldirektör på Svenska Institutet, med uppgift att sälja Sverige. Innehåller alltid några intressanta notiser. Detta är andra numret där han tar upp frågan om den, som det tycks, svenska företeelsen med totalt stambyte. Och nej, det handlar inte om nån ”tribal change” utan om den epidemi med byte av avloppsstammar som tycks dra fram över landet.

På senare år har jag själv varit med om:

2004: Trivectors lokal på Kungsholmen i Stockholm i ett hus från 1870. Kan ju tänkas behövas. Men vi kom inte överens med bostadsrättsföreningen som just tagit över kåken från AP-fastigheter. Istället flyttade vi till nuvarande lokal vid Norra Bantorget.

2005. Min 83-åriga pappa har köpt lägenhet i ett centralt 60-talshus i Eslöv. Och där har man diskuterat i ett par års tid om stambyte. I ett hus från 60-talet! Har HSB trygghetsnarkomani?

2006. Vår dotter som just köpt lägenhet i centrala Lund. Gammal charmig kåk. Får besök av inhyrd konsult. Och gissa vad man skall göra?

Jag tror som Olle Wästberg. I Sverige är vi vana vid stora kollektiva lösningar. Om det behövs bytas avloppsledningar någonstans i ett hus så skall det minsann drabba alla lika. Och därför gör vi ett totalt stambyte.

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.