Implementering av hållbara transportsystem och mulm

Sitter på mitt rum på Häckeberga slott, där vi samlat forskarna i MISTRA-projektet IMPACT för att undet två dagar prata med de som skall använda forskningsresultaten, nämligen planerare och beslutsfattare.

IMPACT handlar om att försöka förbättra implementeringen av olika åtgärder för ett hållbart transportsystem. T ex: Varför har Europa bara uppnått 1 % biobränslen 2005, när EU:s biobränsledirektiv sa att det skulle vara 2,5%? Varför fattar kommuner, regioner, Vägverk och andra beslut som går rakt emot de övergripande mål man själv satt upp? Osv.

Dagens diskussioner var givande och en hel del nya perspektiv kom in i bilden. Dessutom i en paus fick vi en promenad med zoologen Rune Gerell som guidade oss i de vackra omgivningarna runt slottet, och lärde oss om alléernas betydelse för biologisk mångfald. Och nu vet vi alla vad mulm är för något. Den sågspånsliknande blandning som bildas i trädens håligheter och där skallbaggar kan lägga sina ägg.

Om en kvart blir det gåsmiddag.

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.