Plataner i Umeå?

Har suttit på akuten idag, hade rejält ont i magen under flera dagar. Inget fel på mej dock sa doktorn.

Under de fyra timmarnas väntan hann jag skriva en sångtext som jag åtagit mej skriva till Eslövsrevyn. En text om klimatpåverkan, på Pauls Simons låt ”50 ways to leave your lover” som nu får heta ”1000 sätt att rädda världen”. Blev ganska nöjd.

Jag hann också läsa några kapitel i ”Tandooriälgen”, som jag inte hann med i somras. En hårdkokt deckarhistoria i Mickey Spillane-anda. DEn utspelar sig i Guatampuri, som är namnet på Göteborg, när Sverige gått med i Asiatiska unionen, efter att stora mängder klimatflyktingar befolkat Sverige efter att ha flytt från olika delar i världen. Hela Europa är öken, och Göteborg/Guatampuri är hett som en bastu.

När jag gick hem korsade jag Clemenstorget, där några uppenbarligen icke lundabor, stod och studerade de fläckiga platanerna. Funderade på hur långt upp i Sverige som dessa träd kommer att växa om 20 år? Hittills har ju plataner bara kunna växa i Skåne. I Guatampuri är det nog för varmt…

Framtidsyrken för en ny tid.
Dagens yrke: arborist

Länk:
Tandooriälgen

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.