Victor Hugo har rätt – Sandi Thom fel

Idag har klimatförhandlingarna startat i Nairobi. Och visar på att det är Afrika, med några av världens fattigaste områden, som kommer att drabbas allra hårdast. De första rapporterna från konferensen talar om att USA kommer att fortsätta att vägra skriva på Kyotoprotokollet.

Frågan är vilken praktisk betydelse det får. Kyotoprotokollet är ändå långt ifrån tillräckligt och frågan har nu kommit på dagordningen på ett sätt som gör att förändringarna kommer ändå. ”Ingenting är starkare än en idé vars tid har kommit” lär Victor Hugo ha sagt (eller egentligen: Ingen armé kan stoppa den idé vars tid har kommit). Och det gäller nog för klimatfrågan nu.

Vi kanske får en ny folkrörelse för att göra något åt klimatfrågan. Och Sandi Thom får fel att världen inte bryr sig!

”Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair
In 77 and 69 revolution was in the air
I was born too late and to a world that doesn’t care
Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair”

Framtidsyrken för en ny tid.
Dagens yrke: klimatkampanjgeneral

Länkar:

Klimatkonferensens hemsida

2 kommentarer
  1. Christer Ljungberg
    Christer Ljungberg says:

    Jo för tusan! JAg vet vad punk är! Men jag hittade ingen bra bild på punkare med mohikan-hår, och eftersom texten innehåller både hippie (69 med blommor i håret och revolution) och punk (77 med revolution) tyckte jag det kunde passa. Och att hitta denna kombination – dvs en punkare med blommor i håret är inte lätt…

    Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.