Julen – mission completed

Så har julens plikter till största delen uppfyllts för denna gång. Fredagskvällen hos svågern, julafton med bara familjen och svärfar, och juldagen med min pappa och svärfar igen. Mission completed. Eller: I feel good, som James Brown som avled tidigt i morse skulle ha sagt. Jag skall nog plocka fram en av Bluesbrothers-filmerna och avnjuta James Brown som hårdfunkande gospelpräst.

Alla på Trivector fick boken ”1001 filmer du måste se innan du dör” i julklapp. Där finns inte Bluesbrother med, fast ganska många andra filmer jag inte tycker platsar i en sådan lista. Fast smaken är ju som baken. Och för det mesta är den en jysst blandning av fin- och populärkultur. Och många av mina andra favoriter finns ju med: Fanny och Alexander, Blecktrumman, Goodbye Lenin, Nyckeln till frihet, kultfavoriter som Att angöra en brygga, I huvudet på John Malkovic, men också en del övereklamerat mög som Moulin Rouge, Sjätte sinnet och Amelie från Montmartre. En snabb genomräkning gav att jag sett (eller kommer ihåg…) ca 200 av de 1000 filmerna. Så det återstår en del.

De enda julklappar jag önskat mig var de båda boxarna med Hasse & Tages filmer. Och de fick jag, och de skall avnjutas inom kort. Dessutom gav jag mig själv de båda första säsongerna av Alias. Inga böcker – jag har allt för många liggande för läsning redan.

Och på julafton, som en present, fick vi en ny krönika i Sydsvenskan om busstrafiken i Lunds centrum. Där krönikören tycker att Bengt Holmberg, professor i kollektivtrafik, som intervjuades för några dagar sedan, och sa precis som det är: ”det finns inte möjlighet till omfattande förändring”, har fel. Och istället uppmanar läsarna att skicka in lösningar.

Det är intressant att när det gäller trafik är alla experter. Om Bengt Holmberg varit medicinprofessor skulle aldrig någon tyckt att ”Det är nog bättre vi amputerar” och bett läsarna skicka in medicinska lösningar….

Jag har skrivit en julsaga om eländet – och skickat till Sydsvenskan. Få se om de tar den. Den är ganska elak. I vilket fall kommer den här på bloggen inom kort!

2 kommentarer
  1. Liska
    Liska says:

    Ser fram emot julsagan.

    Min kille fick också boken ”1001 filmer…” från mig i present när den kom ut. Finns en massa filmer som saknas tycker jag. Man borde kanske ge ut boken ”10.0001 film du måste se innnan du dör” istället. ;)

    Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.