Miljö + Affärer = Sant

Nya numret av Veckans Affärer handlar helt och hållet om gröna affärer, klimat- och miljöproblematiken och vad företag kan och måste göra i detta sammanhang. Den inledande artikeln av Gunnar Lindkvist (han som skrev den intressanta boken om peak oil) är vass och insiktsfull. Att tänka sig en sådan artikel i Veckans Affärer för låt oss säga 5-10 år sedan hade inte varit möjligt.

Det känns väldigt bra att läsa om sådant man själv jobbat med och verkat för i 10 års tid: hållbar utveckling och hållbara affärer. Nu börjar allt det hända som vi pratat om såväl på Trivector som i Sustainable Business Hub.

Det finns dock en artiklel som handlar om att det också finns skeptiker när det gäller klamtförändringarna. Dessa är en salig blandning av seriösa forskare, oljeanknytna lobbyister, Timbro-liberaler och allmänna motvallsdebattörer. Artikeln, som är helt neutral till sitt innehåll, känns väldigt malplace eftersom hela resten av tidningen i princip bygger på att man accepterat klimatförändringarna.

Köp tidningen och läs!

Framtidsyrken för en ny tid
Dagens yrke: cleantech-riskkapitalist

Länk:
Veckans Affärer

PS. Besiktigade bilen igår. Allt var bra, men besiktningsmannen gav mej ett tips: Använd bromsarna, bromsskivorna börjar rosta. Så kan det gå när man är utbildad i Ecodriving – som ju bygger på att man motorbromsar i stor utsträckning…. DS

1 kommentar
  1. Maja D. Manner
    Maja D. Manner says:

    Hej Christer! Tack för bra inlägg i blogg-kulturen! Visst är det en märklig resa att genomgå när man arbetat i motvind i så många år och plötsligt är det på agendan. Överallt! Ketchup-effekt på klimatområdet. Trodde man nästan inte att man skulle få uppleva.
    P.S. Även jag besiktigade min bil häromdagen och fick exakt samma kommentar – för tredje året i rad… Byter bromsar som aldrig förr. Det finns alltid två sidor av ett mynt…D.S. /Maja

    Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.