Nature strikes back?

Många av mina vänner är inte som jag. De har inte böcker om Carbon Trading på nattduksbordet, och läser sällan vetenskapliga artiklar om inducerad trafik och dess konsekvenser. Men många av dem börjar tycka att vädret i allt högre grad inte beter sig som vanligt, och funderar alltmer på om vi kanske borde ändra vår livsstil.

Vädret beter sig dock aldrig normalt, det ligger i dess natur, vilket gör dessa resonemang ännu svårare. Och det tar fjuniga ultraliberaler som Maria Rankka (hon är alltså fjunig mest till sinnet) och andra fasta på.

Själv tycker jag som Shells vd John Hofmeister som i Washington Post den 25 nov” sa: ”Vi måste hantera växthusgaserna. Från Shells synpunkt så är debatten över. När 98% av forskarna är överens, vem är då Shell att säga: Låt oss debattera vetenskapen? ”

Och visst är vädret konstigt? Under de senaste 3-4 veckorna har det här i Skåne varit 8-12 ºC, som en lite kall midsommarafton alltså. Och många rejäla skyfall under samma period. I oktober hade inte löven gulnat och en morgon fällde asken därhemma alla sin löv över min bil.

(Nej det är ingen miljöbil – jag vet. Men det kommer under året. Däremot försöker jag använda den klokt).

Och i natt ville vädret i Florida (och delvis Europa också) inte att Christer Fuglesang skulle upp och kolla läget i rymden. Trots att det vid den här årstiden brukar vara bra klart väder där.

Sjäv är jag ganska trött på det milda decembervädret. Hur mycket julstämning blir det? Och vi som skall ha stort glöggpartaj i morgon kväll. Och i kväll skall hela Trivector gå på julgala med Peps, HippHipp, Titityo, Robert Jelinek m fl. Det blir trevligt – även om det är milt.

Framtidsyrken för en ny tid
Dagens yrke: julstämmare

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.