Tre väderberoende: Scrooge, glögg och snöfritt

I fredags kväll var vi på ”julgala” med Trivector. En mysig tillställning där vi var 40 personer och så 3000 personer till, i ett tält! Två veckor före evenemanget flyttades det hela från Olympen i Lund till ett gigantiskt (40×100 m) tält. Tur att det är en varm december. I övrigt var det så där med tält – precis lika kul som det låter.

Vår ankomst-slot-tid var 18.00. Då var inte kön så jättelång – men betjäningen i garderoben var seg, och ville dessutom ha 20 spänn för att hänga in jackan. Trots att vi köpt ett paket som inklusive drickat kostade 1100 kr/person! Snacka om girigt. Den sega betjäningen gjorde dock att de som råkade komma 15 min för sent fick vänta 1 timme i kön i regnet utanför tältet. Bra start på kvällen….

För att få in så många som möjligt hade man placerat borden så tätt att det var svårt att ta sig ut för att hämta mat. Smart för då sparade man säkert in en del där också!

Artisterna var OK, men Anders och Måns lite underfundiga humor funkar ju så där med 3000 personer som skall gå och hämta julmat samtidigt. Men Hipp Hipp med Kajans brandövning (om det börjar brinna så kom bara ihåg GMD-principen: Gå Mot Dörren), och Tiffany Persson var i högform, nästan på hemmaplan. Robert Jelinek hade brutit benet men kryckade sig fram bra, Titiyo hade en bra kväll och hade också fått dit brorsan Eagle Eye Cherry (ersatte Peps som var sjuk) och Timbuktu fick till och med gamla tanter att hoppa omkring. Och bandet bakom, Damn, är skickliga men lät ganska odynamiskt – fullt ös medvetslös.

Tyvärr var ljudet halvbra (eller snarare halvkass), trots en gigantisk ljudanläggning. Men högt – fast man kunde köpa öronproppar för 10 kr. Och vatten ingick naturligtvis inte om man bara betalt 1100:-.

Jag tror Scrooge hade fixat hela galan. Man fick en känsla av att han girigt satt och räknade in 3 miljoner i kulissen. Undrar vad Timbuktu med sitt rättvisepatos tycker om upplägget….

I går kväll hade vi 40 personer på glöggfest hemma, mer lagom än 3000. Och även i ett sammanhang som detta är det intressant att se hur det idag diskuteras klimatfrågor och miljöbilar lite varstans. Det var kul – och sent på kvällen fick man till och med hjälp disken. Tack till Agneta och Ulf!

”Ingen världscup idag på grund av snöbrist” stod det på TV:n. Lika bra att vänja sig. I framtiden blir det nog plastbackar. Precis som för ölen.

Framtidsyrken för en ny tid
Dagens yrke: vinstmaximerare

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.