Det är för billigt att ta bilen…även i Åre

Idag har vi haft ett möte med olika skånska intressenter om att genomföra en resvaneundersökning i Skåne. Skånetrafiken har handlat upp oss för att de vill ha bättre underlag för sin planering och då föreslog vi dem att försöka få med andra intressenter som Vägverket, Banverket, regionen och de skånska kommunerna.

Nu handlar det om att samla ihop så mycket pengar som möjligt för att kunna få det där goda planeringsunderlaget som man har nytta av i 5-10 år. Och då börjar svårigheterna. Organisationer som Vägverket och Banverket som kan lägga 100-tals miljoner på att bygga ny infrastruktur har svårt att slanta upp några hundra tusen för att få fram ett bra beslutsunderlag. Det här är ett väldigt vanligt fenomen. Det är väl helt enkelt roligare att bygga saker än att ta reda på fakta först?

Och så har Expressen i Göteborg en artikel med rubriken: ”Det är för billigt att ta bilen”. Och artikelförfattaren har naturligtvis helt rätt:

”Men det verkar som att vi transporterar saker bara för att det går. Har du fått jobb i Trollhättan – ta bilen! Vill lilltjejen spela division fem-fotboll i Angered fastän ni flyttade till Landvetter för flera år sen – skjutsa henne! Varför nöja sig med det färska bröd lokala bagare kan baka av lokalt odlad spannmål, det finns ju bröd bakat i Norrland, billigt, billigt, bara en halvtimmes omväg från jobbet! ”

Och skidVM i Åre kritiseras av Gröna Bilister för att vara ett av den senaste tidens stora idrottarrangemang som inte brytt sej om klimatfrågan. Trots att Åre inte kommer att han mycket snö i framtien om klimatförändringarna fortsätter. Jag trodde det var renar de har i Åre och inte strutsar….

Länkar:
För billigt med bil – Expressen
Åre-artikeln

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.