Att känna vart vinden blåser

Idag har SJ och Fritidsresor tillkännagett att man börjar med tågcharter i sommar. Man kommer att kunna åka på operaresa till Verona och till Gardasjön. Restiden blir ca 1 dygn med två byten i Berlin och München.

En bra och kul idé, som säkert får fler efterföljare. För den som själv vill fixa resan är det inte helt enkelt. De svenska resebyråerna brukar inte vara särskilt duktiga på att boka tågbiljetter i andra länder. Vi gör ofta det när vi ordnar studieresor för våra kunder, försöker åka så mycket tåg som möjligt.

(Dock inte i morgon när vi fixat en studieresa för politiker och tjänstemän från Stockholm och kringliggande orter för att titta på bra bytesterminaler i Madrid, där det finns många bra sådana. Generellt reser svenska politiker och tjänstemän för lite på studieresor. Det finns mycket att lära där, men få vågar resa iväg efter ett antal skandalresor på 1990-talet. Synd, det finns mycket att hämta i fråga om idéer om man vågar åka ut och titta. Och vi har ordnat flera resor helt med tåg.)

Vill du själv leta tågförbindelser i hela Europa så är Deutsche Bahns sajt absolut bäst. Du kan planera hela tågresan från Mjölby till Figueras (35 timmar och 7 byten).

Länkar:
SvD om chartertågen
DB tågplanerar-sajt

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.