Dagen efter

Dagen efter ECOMM – den stora internationella konferensen om Mobility Management, ”mjuka åtgärder att påverka resan innan den startat”. Arrangörerna, med Lunds kommun i spetsen, och vi på Trivector med på ett hörn, fick massor med beröm. Den bästa av alla 11 konferenserna sa många. Och visst är det så att vi svenskar är duktiga på att arrangera evenemang som detta.

Mitt moderatorskap gick också bra, vilket kändes skönt, eftersom att göra det på engelska innebär en del extra förberedelser.

Vad lärde vi oss då? Jo att mobility management börjar bli moget, och kommer att spela en stor roll de kommande åren. Som ministern Åsa Torstensson sa i sitt inledningsanförande:

”Mobility management can support us to make more sustainable choices of transport solutions, and prepare us for behavioral changes that may be necessary in the future.”

Precis så – och denna framtid ligger nog inte så långt borta. Vi måste börja ändra vårt beteende ganska snart.

Och i min sammanfatting av konferensen föreslog jag att man kanske skulle hålla varannan av ECOMM-konferenserna på Second Life, och varannan i verkliga livet för att spara på koldioxidutsläpp. Det blev ett nervöst skratt bland delegaterna. Jag menade dock allvar.

Och på banketten på torsdagskvällen satt jag vid sidan av kommunalrådet Annika Annerby Jansson, ”borgmästaren” som hon fick heta på konferensen. Hon visade sig vara en rapp, trevlig bordsgranne. Och så fick jag tillfälle att dra alla mina käpphästar om Lund….

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.