Dålig tajming för Gores film

I går på valborgsmässoafton gick ”En obekväm sanning” på TV4. En dåligt vald tid att visa en så viktig film. Och det verkar inte som man köpt in några reprisrättigheter.

Jag har också konstaterat att många i bekantskapskretsen faktiskt inte sett filmen ännu. Och det är synd för den är bra och vederhäftig, och en perfekt introduktion till ökad kunskap kring klimatproblemen. Och det är precis där vi måste börja oom vi skall lyckas förändra vårt sätt att påverka planeten.

För alla som hamnar i diskussioner med klimatskeptiker, sådana finns, se till exempel mitt inlägg 12 april, så har Jakob Wallström på den utmärkta bloggen Klimatfakta skrivit en mycket bra genomgång av de mesta invändingarna mot Al Gores film. Läs den så behöver du inte bli trampad på tårna av klimatstrutsarna.

Jag tycker det är utmärkt att såväl forskning som politiker och filmer granskas. Men det måste göras seriöst, och det sker hela tiden inom forsknigsvärlden. En del av klimatskeptikerna är så oseriösa och kunkapofoba att det liksom blir ganska meningslöst som diskusison.

Själv firade jag valborg hos goda vänner i Höllviken. Vid bålet nere vid Falsterbokanalen hade man rationaliserat bort kören och spelade istället en skiva! Pinsamt som en dåligt påläst klimatskeptiker!

Länkar:
Klimatfakta om kritiken mot Al Gore
Klimatskeptiker-diskussion 12 april

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.