Regn och vattenpölar

Idag har det regnat omväxlande med lite sol här i Barsebäckshamn. Vår promenadväg med den 200 m långa stigen från vårt hus ner till stranden är översvämmad och för första gången på alla somrar jag bott här måste man gå en rejäl omväg för att komma ner till stranden närmsta vägen. Regnen som kom har varit mycket häftiga och släppte ner åtskilliga liter i de redan blöta markerna.

Längre ner mot havet har det bildats en stor sjö, som ligger ca 1 m högre än havsytan. Den ger ett ganska besynnerligt intryck, nästan som bilderna man ibland ser på tjusiga pooler som ligger högt belägna och där horisonten eller havet kan ses kant i kant med vattnet i poolen.

Hur vädret blir i morgon vet vi inte mycket om. Så här ser det ut från mitt fönster just när jag skriver detta.

Hade några kollegor på besök i går kväll. Vi kunde naturligtvis inte undgå att diskutera klimat och resande. Kan vi fortsätta resa som vi gör nu? (Svaret är nej). Kommer kimatet att fortsätta att bli sämre och sämre? Måste vi göra något nu för att våra barn (och barnbarn) skall få det bättre om 30 till 50 år? (Svaret är ja).

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.