Gott Nytt år – utan raketer

Årets sista dag. Dags att summera. Årets ord är klimatförändring. Men fortfarande är det mest prat och lite verkstad. KAnske beror det på på problemet med att skapa kompatibilitet mellan olika länders åtgärder. Vi kan ju t ex inte ha vars ett system för handel med utsläppsrätter.

I många andra fall när det gäller olika system, t ex VHS och Betamax, Blueray och HDDVD så kan man lugnt vänta och så blir det ett av systemen som vinner. När det gäller klimatet har vi mycket att vinna på att gå gemensamt fram från början. Särskilt eftersom det hela gäller ett problem med allmänningens tragedi.

Detta blir första året sen jag fyllde 15 som jag inte har köpt några raketer. Hundarna och miljön är nog glada för det. Det är också första året som inget av barnen skall fira med oss – dottern är med och arrangerar en stor fest på AF här i Lund, och sonen åkte just med tåget till Båstad för att vara med på en fest där.

Själv skall vi snart också gå iväg, när vi levererat 70 bakpotatisar till dotterns fest. Och det blir kul eftersom vi skall till Sven och Minoo så det blir iransk mat. Brukar vara jättegott!

Gott Nytt År!

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.