…men vi klarar oss inte utan naturen

Det som läcker ut från förhandlingarna på Bali låter ibland som om man håller på att nå fram till ett gemensamt ställningstagande. Men efter nån timme så får vi höra att USA vägrar sätta ett mål för utsläppsminskningarna.

Nånstans verkar man glömma att världen och naturen klarar sig alldeles utmärkt utan oss – men vi klarar oss riktigt dåligt utan naturen. Den som vill veta mer läser förslagsvis Alan Weismans ”The world without us”

Vill man ha en uppfattning av hur världen se ut olika tidsrymder efter det att människan försvunnit kan man gå in på sajten som marknadsför boken.

Kanske nåt för Kalmar att fundera på när kineserna lämnat jättesatsningen Fanerdun ute i skogen. Hade man varit elak hade man sagt: Vad var det vi sa… Men det känns ju inte så bra. Kalmar är en bra stad – även utan kinasatsningar. Men på Kalmars webbplats hittar man inte en rad om att bygget stoppats och kineserna åkt hem ….

DN om Bali
En värld utan oss
Sydsvenskan om Fanerdun i Kalmar
Ljungbergs blogg om Fanerdun okt 2006

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.