Gammal man gör så gott han kan

”Han tror inte på den svenska regeringens tal om ny teknik som lösning.

– Det ser jag som en av de här många förhoppningarna om att vi slipper göra något. Om alla använder den bästa tillgängliga tekniken runt om i värden skulle vi få en klimatförbättring som är fullkomligt dramatisk. Men de flesta företag använder minimum. Att tala om ny teknik är ett slags förhoppning om att någonstans någon gång är det någon som kommer med genialiska lösningar och de vill klara problemet smärtfritt. Jag tror inte på det, säger X som anser att regeringen borde ställa mycket hårdare krav på industrin.”

Gissa vem som så klarsynt säger detta i dagens DN, dvs vem är X? Jo ingen mindre än den nu 73-årige PG Gyllenhammar, mannen bakom bland annat Scandinavian link, det stora motorvägsprojektet under 1980-talet.

”Ta en annan fråga som är väldigt påtaglig. Fisket. Det är fullkomligt märkvärdigt att det sittter civiliserade utvecklade länder, numera 27 inom EU, som inte kan komma överens om en fiskepolitik som sparar fisket. Ett exempel är Kanadas kust där man haft världens största torskfiske. Man fiskade och fiskade mot alla varningar. Sedan förbjöd man torskfiske helt och trodde att den skulle komma tillbaka. Men den kom aldrig tillbaka. Det finns ingen torsk utanför Kanada i dag . Det är ett av många exempel på hur vi missköter naturen. Med fisken tycker jag det är katastrof, säger Gyllenhammar, slår handen i bordet, tystnar och inväntar otåligt nästa fråga.”

Rätt igen. När fan blir gammal blir han religiös.

Länkar:

DN1 om Gyllenhammar
DN2 om Gyllenhammar

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.