Isbjörnar och afterski

Idag slutade vi dagen på afterski på Hinterhagalm igen. Ett enormt gammalt trähus, med hundratals öldrickande människor som dansar och skrålar till ett band som spelar typiska afterrski-hits: Living next door to alice, Lion sleeps tonight, Bad monn risíng. Allt uppblandat med typiska alphits som Zillertaler Hochzeitsmarsch och Anton aus Tyrol, som alla som varit på afterski i alperna de senaste 7-8 senaste åren känner till.

Foto: Per Gunnar Andersson

I år hade det tillkommit en ny som verkade vara den som alla ville skråla med i: ”Hey, wir woll’n die Eisbären sehn”.

Intressant att diskussionen om isbjörnarnas väl och ve funnit sin plats in i afterskin. Låten är en typisk skråla-med-hejaklackslåt typ Magnus Uggla (fast sångare ser betydligt tröttare ut, kolla videon nedan). Och kanske är låten skriven mer till Berlins hockeylag Berlin Eisbären, som verkar använda de som sin låt också.

Gruppen som gjort orginalet heter Puhdys, och är jag har aldrig hört talas om den. Välkommen att skråla med….

Länk:
Berliner Eisbären

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.