Trafikens makthavare?

I dagens nummer av Sydsvenskan finns Trivector med under rubriken ”Trafikens makthavare”. Man har sedan länge en serie med detta namn och man har intervjuat Ulrica Messing, Klas Tingvall, Åsa Torstensson, Gröna Bilister, etc plus ett antal mer lokala makthavare i Malmöregionen.

Och nu var det dags för Trivector. Jag är nöjd med artikeln, vilket man inte alltid är när man vet fakta i målet. På förstasidan i Bil&Trafik-bilagan, där artikeln finns, står det som ingång: ”Från källaren till makten”.

Men Trivector startade faktiskt inte i en källare. Den första lokalen fanns på Svanegatan i Lund och ägdes av den förmögne skeppsjuristen! Sture Eriksen. Eriksen var en en mycket färgstark person, och berättelserna om hur han tjänat sina pengar var spännande och intressanta. När man gick förbi hans öppna dörr satt han ofta med fötterna på skrivbordet och läste Expressen, läppjandes på en whisky, som han gärna ville att man skulle komma in och dela med honom.

Eriksen flyttade senare till Österlen och blev äppelodlare. Och där fortsätter de fantastiska historierna om honom. När Eriksen sålde en av sina tomter på Österlen till Staffan Scheja, blev köpeskillingen lite speciellt utformad. Scheja förband sig helt enkelt att spela tio konserter i Eriksens hem. Eriksen dog 1997, samma år som Trivector fyllde 10 år.

På samma sida i webb-tidningen, som där artikeln om Trivector finns, finns den intressanta artikeln ”Många nya bilar tål inte klimatet” som handlar om rostproblem på nya bilar. En mer intressant rubrik hade ju varit tvärt om: ”Klimatet tål inte många nya bilar”.

Länkar:

Trivector-artikeln
Rostartikeln

5 kommentarer
  1. Anonymous
    Anonymous says:

    Det var mycket tråkigt när Sture gick bort. Det var min mors kusin och hon gillade honom väldigt mycket.

    Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.