Registrera mera – bilda nya stängselnämnder

Nu skall jag förorena cyberrymden igen. Estniska EU-ledamoten Marianne Mikko vill att bloggare skall registreras. Snart vill de säkert registrera min anteckningsbok där jag för anteckningar om möten etc.

Jag sympatiserar naturligtvis med tanken att man vill veta vem som framför åsikter av olika slag. Jag tycker t ex att bloggare som Maggie Thauersköld som ligger bakom klimatskeptikerbloggen Climate Scam är ynkryggar som inte vill stå för vem de är. Inte förrän hon blev avslöjad av andra bloggare trädde hon fram.

Kanske aspirerar Marianne Mikko på att bli generaldirektör för bloggregistreringsnämnden. Det blir i så fall ett hedersuppdrag ungefär som att vara generaldirektör för stängselnämnden.*

* Stängselnämnden, är en svensk statlig myndighet med ansvar för att avgöra tvister mellan kommuner och järnvägsbolag angående uppförandet av stängsel längs järnvägens sträckning. Nämnden har sedan den inrättades 1976 till dags dato endast tagit upp ett enda fall, vilket skedde 1977. Det har felaktigt påståtts att nämnden inte tagit upp något fall. Nämnden har av somliga setts som överflödig och som ett exempel på att Sverige har för många myndigheter. Nämnden har sedan 18 februari 2008 inga befattningshavare, och läggs förmodligen ned den 1 januari 2009. (Wikipedia)

Länk:

DN om bloggregistreringen

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.