Skogsbrand och trafikdebatt

Sitter på tåget hem från Stockholm i gen. Men den här gången är det inte som vanligt. Vi har nu suttit i två timmar norr om Mjölby på grund av en skogsbrand. Ganska fåordiga besked, och ganska snabbt kunde man få bättre besked om vad som skett på DN:s webb-plats än på SJ:s webb-plats och av tågpersonalen.

Som tur är finns några Banverkare här också, och på deras internwebb finns lite mer besked. Just nu sägs det att banan skall öppnas igen 22.00. Det var för 5 minuter sen, och inget nytt besked…. nu rullar vi hurra! Och lokföraren meddelar att vi är 2 timmar och 48 minuter sena. Alltså bör man vara hemma i Lund 00.20!

Har varit i Stockholm för att hålla första styrelsemötet som ordf i Trafiktekniska föreningen. Det gick bra, mycket tack vare att övriga styrelseledamöter, som jag inte kände sen tidigare, visade sig vara öppna och intresserade personer som vill någonting.

Vi bestämde bl a att försöka se till att föreningens ca 900 medlemmar mer aktivt tar del i debatten kring olika trafikfrågor. Denna förs ofta till stor del av personer utan kunskap och erfarnehet av området.

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.