Något för SAS?

Air France har börjat inse vart vinden blåser. Fler och fler resenärer väljer tåget när restiden inte överstiger 3 timmar. Därför kommer flygbolaget nu att tillsammans med Veolia starta snabbtågsförbindelser på sträckor där man idag flyger.

Ryktena har cirkulerat sedan i somras – och nu har amn alltså kommit lite längre i förverkligandet. De sträckor man planerar att konkurrera med TGV-tågen från och med 2010 är Paris-Amsterdam och Paris-London.

När startar SAS snabbtågstrafik Göteborg – Stockholm?

Länkar:
Fransk webb-tidning på engelska om Air-France planer
Ny Teknik om planerna

2 kommentarer
  1. Erik
    Erik says:

    Den internationella trafiken släpps fri 2010 med EU:s tredje järnvägspaket. Sverige kommer antagligen gå ett steg till och även släppa den nationella trafiken (de linjer som SJ nu har monopol på) ungefär samtidigt eller något år senare.

    Lite kuriosa: Har ett svagt minne av att SAS 1999 hyrde ett X2000 för att köra sina strandsatta flygpassagerare från Märsta (halvmil från Arlanda) till Göteborg. Tror det var flygledarstrejk eller något liknande.

    Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.