Bättre klimat för minskad fattigdom

Klimatförändringarna handlar inte bara om en varmare värld och påverkan på ekosystem, utan handlar i mångt och mycket också om etik och moral. Ett förändrat klimat påverkar alla delar av samhället. Hårdast drabbas fattiga i länder som är beroende av naturresurser för sin överlevnad. Klimatförändringarna orsakar också naturkatastrofer som kan skapa ny fattigdom. De konsekvenser av klimatförändringar som vi redan nu kan se, och som kan ske om vi inte lyckas minska koldioxidutsläppen, kommer att i stor utsträckning drabba fattiga människor.

Därför är klimatfrågan också en global rättvisefråga. En stor del, uppskattingar talar om 50%, av de biståndsinsatser som görs riskerar att förstöras av torka eller översvämningar förorsakade av klimatförändirngar.

Därför är insatser mot klimatförändringarna också insatser för en minskad fattigdom.

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.