Parallelluniversum?

Visst är det intressant att följa ”finanskrisens” utveckling. Å ena sidan är tidningarna fulla av beskrivningar av varsel, staters övertagande av banker, räntehöjningar, huspriser som sjunker, företag som går dåligt osv.

Å andra sidan verkar detta inte på något sätt påverka stora delar av medierna. Där rullar det på som om ingenting hade hänt. Hela populärkulturen vänder krisen ryggen. På samma sätt som man gör när det gäller frågor om klimat och miljö.

I veckans nummer av DI Weekend skriver Jan Gradvall om detta fenomen i en krönika med titeln ”Bloggarna vänder verkligheten ryggen”. Och visst har han en poäng – om man kollar på Bloggportalen så är det väldigt lite som handlar finanskris och miljökris. Det är fortfrande ”dagens outfit” och lördagens drinkar som tycks mest intressant.

Men samtidigt är det lite kul att tidningen där Gradvall skriver krönika n brukar innehålla en del reportage om lyxprylar och lyxresor…..

Men min känsla av parallella unviversum stämmer nog ändå…..

1 kommentar

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.