Jul i Singapore, soprobotar och halvsekelplaner

Singapores flygplats är överdådigt julsmyckad. De 12 timmarna från Frankfurt till Singapore gick förvånansvärt bra. Sov nog 5 timmar och hann se två filmer. Hellboy II (jag gillar serietidningsfilmer…) och WallE. Den sistnämnda var precis så bra som både kritik och publik har sagt. En vacker, rolig, sorgsen, romantisk dystopi över jordens miljöproblem.

När soproboten WallE kommer till det jätterymdskepp där de kraftigt överviktiga människorna bor, eftersom jorden är obeboelig, åker de omkring i fordon som nästan påminner om…. spårtaxi.

Och när jag slog på datorn hade jag just fått ett mail från Eric Read, pensionerad trafikplanerare från Göteborg, som kommenterade min debattartikel i Reflexen om spårtaxi. Han berättar att det faktiskt inte räcker med 30 års diskusisoner. Redan 1960 gjorde Göteborg en utredning om spårtaxi. Det är alltså snart 50 år sedan.

Här sitter jag nu och bloggar tillsammans med Caroline och väntar på flyget till Adelaide som skall gå om ett par timmar. Och efter 7 timmar ytterligare är vi så framme i Adelaide.

(PG tog bilderna)

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.