Kriser av olika storleksordning?

Idag avgörs SAAB öde skriker rubrikerna i tidningarna ut. Jag förstår att många naturligtvis vill ha kvar SAAB. Nej förresten det förstår jag inte – ett märke som gått med vinst 1 år av 20 kan ju knappast överleva….

Det jag har svårare att förstå är varför inte varningarna från IPCC:S Chris Field på vetenskapskonferensen i Chicago, om mycket snabbt ökande koldioxidutsläpp, 3.5% per år under 2000-talet, ger krigsrubriker. De handlar om betydligt allvarligare saker än om SAAB.s överlevnad. Eller?

Länkar:

DN om ökade utsläpp
DN om SAAB
DI om SAAB
VA om SAAB

2 kommentarer
 1. Tomas Moberg
  Tomas Moberg says:

  Klimatkrisen tvingar oss att omskapa samhället i grunden.

  Då är bilindustrins kris av godo. Vi behöver knappast fler bilar – eller motorvägar – om vi ska skapa en hållbar värld. Ett transportintensivt samhälle i djup kris kan inte lösa sina problem med fler transporter.

  Om vi lever långsammare, håller klotet längre.

  Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.