Tvåtimmars saltimbocca – och lyckade diskussioner

Första dagen i Rom klar. Vi anlände sent i går kväll till hotellet, via en dörr i en mur, som visade sig vara en bakdörr. Hotellet är på det hela ganska sunkigt, men vi hade tur och alla tre från Trivector bor i var sin liten lägenhet i ett av annexen som är helt OK fräscht. Det ligger i en av Roms förorter in the middle of nowhere.

I morse gick vi 18 minuters promenad till konferenscentret, som också inrymmer en kyrka. Bra konferensutrymme, men enkla saker som kaffe, lunch etc fungerar halvbra.

Dagens möte och diskussion var lyckade. Vi diskuterade två av de verktyg som projektet tagit fram. Ett som handlar om hur man gör en lyckad kampanj för att få folk att ändra sina resbeteenden till att bli mer hållbara, och ett som handlar om hur man arbetar med mobility management i samband med bygglov. Båda kommer att bli nyttiga i Sverige.

Sen tog vi en taxi in till centrum, och trafiken är som den brukar vara i Rom – smått kaotisk. Vi hann med Piazza Venezia med Vittorio Emanuel-moumentet (den sk gräddtårtan), Panteon och Fontana di Trevi före middagen. Ganska trist restaurang, med ordinär meny. Men saltimboccan var bra när den väl kom in efter 2 timmar….

God natt.

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.