Fler frågor än svar….

Stor sensation – G8-mötet har enats om att minska koldioxidutsläppen med 50% till 2050 – och 80% i utvecklade länder. Ingenting om mål för 2020 eller 2030. Vilket är nödvändigt om nåt skall hända. Och dessutom innebär det en mycket stor skillnad i de totala utsläppen om vi börjar nu och genomför minskningen snabbt, eller skjuter allt framåt till senare.


Eller är det en framgång att man, tack vare Obama, lyckats komma någonstans alls? Är det en framgång att jag personligen lyckats sänka mina utsläpp rejält, från en hög utgångspunkt, men inte alls så mycket som krävs (se kommentarer till förra inlägget)?

Börjar en resa med ett första steg, eller måste det till rejäla språng om det skall vara meningsfullt?

Beror politikernas seghet på att man inte lyssnar på forskarna? Al Gore skickade idag en länk på Twitter till RealClimate som diskuterar just detta utifrån en ny rapport ”Unscientific America”.

Länk:

Real Climate om ”Unscientific America”

2 kommentarer
  1. Erik Sandblom
    Erik Sandblom says:

    Det var en spännande artikel om folkbildning! Folkbildning är jätteviktigt och det finns ett enormt sug bland människor att lära sig. Wikipedia är en jättestor tillgång som kan stimulera människors självförtroende och kunskapstörst. Det är viktigt att kunna ifrågasätta finansministrar som älskar asfalt, kärnkraft och övervakning :-)

    De gubbar som beslutar om 2050 kommer förstås vara döda sen länge när vi skriver 2050 :-p

    Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.