Sol och stormar

Idag har vädret varierat stort. Sol och värme, och småregn och ösregn. Fast solen skiner inte, säger generalsekreteraren för Europeiska miljöbyrån Jacqueline McGlade och professor Johan Rockström, chef för Stockholm Environment Institute på DN debatt idag.

För oss som bevakar klimatdiskussionen, är det absolut inga nyheter som levereras. Att det är bråttom, och att att det inte på långa vägar räcker med att minska koldioxidutsläppen med 50% till 2050 om man skall nå tvågradersmålet. Att ministrarna som träffas i Åre måste stödja sig på vetenskapliga fakta och se till att diskussionerna och förhandlingarna på COP15 Köpenhamn i december tar sin utgångspunkt i dessa fakta.

Ibland blir man så oerhört trött på att vi inte lyckas få våra folkvalda att fatta de nödvändiga besluten. När de sitter med fakta på bordet. Vi behöver en mobilisering typ Marshallhjälpen, Apolloprogrammet eller liknande. Inte stora steg i fel riktning som att satsa på storskalig vägutbyggnad istället för järnväg, att Vattenfall bygger kolkraft eller en helt tokig avreglering av kollektivtrafiken…

Och om du inte är uppdaterad så läs artikeln – även om den kanske dämpar semesterglädjen en del….

Så här avslutas artikeln: ”Låt inte denna chans gå förlorad genom att i Åre påstå att solen skiner när det i själva verket stormar ordentligt”.

Länk:
DN debatt

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.