Köksträdgård och vita skjortor

Obama var hemma – flaggan var hissad på Vita huset. Vi såg också frugan Michelles köksträdgård genom staketet. Där stod en secret-servicevakt med en vit skjorta på en galje. Undrar vad det betyder för sjukförsäkringen? På Vita Husets besökscenter lärde vi oss mer om Ovala rummet och köpte Vita Husets årliga julgransprydnand. (Vi har redan köpt en Elvis-julgransprydnad på Graceland…vi samlar på kultiga varianter).

Vi gick ner till The Mall och såg Lincolnmonumentet. Sen vidare och gick in på Hirschorn-muséet.

Ett museum med modern konst, där vi såg en hel del intressant, bl a av Calder som jag gillar skarpt. Vi gick in en runda på Air and Space Museum. Sen var vi framme vid Capitolium.

Avstånden är stora så sen hade det gått ca 4-5 timmar. Då gick vi förbi Newseum, ett museum över nyheter i tidningar, radio och TV. De hade en utställning om rockjournalistiken som fick sin start vid Woodstock, som fyller 40 år. Vi såg också en utställning av Pulitzer-prisade fotografier med många klassiska foton, ni vet blandannat flickan i Vietnam som springer från napalmen. Och så en mycket sevärd utställning av foton av Obama under kampanjen och fram till nu.

Sen gick vi till hotellet och åkte upp till takterassen och tog ett dopp i poolen. I morgon kör vi till New York och lämnar in bilarna i hamnen för vidare transport till Sverige. Sen blir det taxi till Manhattan och så har vi tre nätter kvar där. Och så åker vi hem och börja jobba igen – och då återgår bloggen till sin vanliga miljö-, stadsplanerings-, trafik- och hållbarhetsskepnad igen.

2 kommentarer
  1. Christer Ljungberg
    Christer Ljungberg says:

    De två bilar som våra vänner skeppar hem är en Lexus hybrid, modell SUV, som drar ca 0,75 l/mil. Den vi körde i var en Lexus IS 250, en sexcylindrig mindre variant, stor som en V50. Superbekväm, kvalitet bättre än Mercedes och BMW. Drog ca 0.75 l/mil.

    Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.