Uran och rodeo

Efter att ha sovit i gamla uranstaden Moab, var det nära till nationalparken Arches som är spektakulärt vacker. Fast vi nu var på tredje daqen i Utah/Arizzonas fascinerande landskap är frågan om inte detta va det mest spektakulära. Även i denna nationalpark har det spelats in filmer (36 st enl IMDB): Indiana Jones and the last cruzades, Thelma and Louise och Hulken, för att nämna några.

Efter att ha kört in i nationalparken var det 2,5 mil till stoppet längst in. Där gick vi 2,4 km och 150 m uppåt i 37 graders värme, för att se Delicate Arch. Det var vär det.

Sen åkte vi in till Moab och åt, och körde sen 38 mil till Colorados skiddistrikt. I orten Snowmass där vi bor, ägnade vi kvällen åt att gå på rodeo. Folkligt, festligt och mer begripligt än baseball. Fast lika amerikanskt.

I morgon skall vi köra minst 100 mil. Is this the way to Amarillo?

Dela med dina vänner:


Submit
3 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.