Carola och modiga politiker

På tåget på hemväg från Transportforum. Kvällen igår blev som vanligt både trevlig och givande. God mat, trevligt sällskap och mycket intressant information kan man snappa upp i minglet ( tex vilken kommun som får spårtaxidemon, vad som händer med Lundinutredningen osv). Och underhållningen med Maria Möller band var strålande. Hennes träffsäkra imitationer av olika kända sångerskor är lika bra som hennes vanliga låtar. Carola-imitationen är obetalbar. Finns på You-tube.

Torsdagen startade med ett plenumpass om framtidens kollektivtrafik där bl a PG Andersson från Trivector fick 10 min att inför alla 1700 deltagarna berätta om hur vi skapar morgondagens kollektivtrafik. Budskapet var det som vi pratat om i 25 år men som sällan genomförs: en bra kollektivtrafik kräver en klok stadsplanering som stöd. Bara så kan den bli det goda alternativet till bilen.

Resten av dagen tillbringade jag med att vara ordförande för session nummer 48: ”En CO2-snål transportframtid och styrningen för att nå dit”. Sex stycken intressanta föredrag och så ledde jag en paneldiskussion på slutet. Mycket folk som lyssnade och många som lyssnade. Och huvudbudskapet från panelen var: det viktigaste för att styra mot ett hållbart transportsystem är modiga politiker. Det var alla ense om, även Karin Svensson Smith, MP, som ju till vardags faktiskt är just en sådan. Se t ex hennes svar i dagens DN på Kågessons höghastighetstågsdiss.

Länk: KSS debattartikel i DN

3 kommentarer
  1. Curt L S
    Curt L S says:

    Att förnumstiga politiker, läs: Karin Svensson-Smith, är modiga, och att just hon debatterar Per Kågesons höghastighetstågsdiss, är ju att hon ger sig på en partikamrat(V) från förr. Han kanske också är en modig politiker? Fast med grundlig kunskap om sakernas tillstånd.
    Då är vi där igen: Vad är åsikt och vad är insikt?

    Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.