Att flyga 28 mil

City Airline skall flyga från – Borlänge, Karlstad, Malmö, Norrköping, Västerås, Växjö och Örebro – åtta flighter per dag till och från Göteborg.

Det är 28 mil mellan Malmö och Göteborg. Och 22 minuter med tåget från Malmö till Kastrup. Ledaren i dagens Sydsvenskan påpekar detta, men kan inte låta bli att tillägga: ”Det kan finnas en poäng med flyg mellan Malmö och Göteborg som komplement till E 6 och den tidvis hopplösa tågtrafiken.”

Inte f-n kan det det. Bortsett från det totaltokiga miljömässigt fungerar det inte. Det har funnits flyg mellan Malmö och Göteborg förr. De har alltid gått i konkurs eller lagts ner.

Det är visserligen ett stort politiskt misslyckande att tåget fortfarande knappt kan konkurrera med bilen i denna resrelation, men det betyder inte att det är klokt med flyg.

Men tåg är inte alltid lätt att få till. Jag har själv försökt få till tåg eller biltåg för resan till Alperna om ett par veckor. Men det var fullt redan för flera månader sen. Och vi står fortfarande på väntelista. Men nu lutar det åt flyg i alla fall. Även om jag inte gillar det.

Men det är längre än 28 mil…

Länkar:

GP om de nya flyglinjerna
Sydsvenskan om de nya flyglinjerna

3 kommentarer
 1. Anonymous
  Anonymous says:

  Ett alternativ till att åka till Alperna för att åka skidor (jag antar att det är det du ska göra) är att ta tåget till Björkliden och åka skidor där. Fina backar, gemensamt liftkort med Riksgränsen och Narvik (dit man kan åka tåg). Skidåkning med utsikt över Torneträsk är helt underbart och är man duktig skidåkare kan man göra toppturer utanför liftsystemet. En tur som alla kan klara är att skida upp till Sveriges högst belägna fjällstation Låktatjokka där man kan äta något enkelt eller trerättersmeny. Gör man det sistnämnda gör man klokt i att stanna över natten, men det är en fantastisk upplevelse!

  Svara
 2. Christer Ljungberg
  Christer Ljungberg says:

  JO jag tycker också att svenska fjällen är trevliga. och hade gärna åkt till Åre denna gång. men resten av ressällskapet vill till Alperna – det är varmare där… Så det blir Arabba i Italien.

  Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.