En blå kväll

Det finns inget mer öde än externhandelsområden på kvällen. Åkte till vår ”närbutik” här i Barsebäckshamn, dvs det stora köpcentrat Center Syd. Ica Maxi har öppet till 22 och vi behövde komplettera lite frukost, sa hustrun innan hon åkte för att ta nattåget till Stockholm.

Jag fick en reminiscens av vår USA-biltur San Franscisco – New York för exakt ett år sedan. Då hamnade man ibland på denna typ av sorgliga platser när man behövde tanka eller proviantera sent på kvällen. Några bilar utanför snabbmatsställena Max och McDonalds, några utanför macken.
Denna kväll är den sista på semestern. Blev 4,5 veckor minus några dagars småjobb. I eftermiddag var brodern och jag ute och fiskade. Vi fick massor av torsk, men slängde i de flesta. Får man äta egenhändigt fångad torsk om man skall vara miljöriktig? Det fanns i alla fall mängder här i sundet utanför Barsebäck.
Foto: Anders Ljungberg
På ICA MAxi hittade jag i en resthög av Johan Tells bok ”Träd kan rädda världen”. Nu var det halva rea-restpriset, vilket visade sig vara 39,50. Och eftersom jag gillade Tells ”100 sätt att rädda världen” så köpte jag den. Tänk om det vore så lätt att det räcker med träd?
Har följt en del av vad som skrivits om partiledarnas olika valtal de senaste dagarna. Och kan bara konstatera att miljö och klimat tycks stå mycket lågt i kurs. Trots globalt värmerekord första halvan 2010, trots 1000 skogsbränder i Ryssland, trots 20 miljoner hemlösa i Pakistan, trots nya värmekord i flera amerikanska delstater, trots 2 m vatten på motorvägen runt Köpenhamn igår osv, osv.
Men kanske kan dessa händelser ändå ge en push i rätt riktning åt förhandlingarna i Cancun senare i höst. I alla fall är det vad vissa bedömare menar. Fan trot.
Länkar:
3 kommentarer
 1. Björn Åslund
  Björn Åslund says:

  Ja, man undrar var tog miljön vägen.Valet präglas av ett röstfiske med hundralappar hit och dit i form av skattesänkningar och annat smågodis i form av valfläsk. Och det till ett folk som knappast lider brist på ekonomiska resurser. Totalt visionslöst med tanke på alla utmaningar som finns. Plånboken är den ideologiska skrift som gäller, från höger till vänster.

  Svara
 2. Mattias Schiöth
  Mattias Schiöth says:

  Jag tror att det var Sydsvenskan som hade en analys som låter trolig. Eftersom förtroendet är högt för Miljöpartiet i miljöfrågor förstår alla andra partier att de endast kan förlora på att lyfta miljöfrågor inför valet. Därmed blir det ganska tyst.

  Svara
 3. Christer Ljungberg
  Christer Ljungberg says:

  @ Mattias: Jo jag har också läst denna förklaring p flera ställen. och tror tyvärr att den är sann. Men att unvika att försöka rädda världen av valtaktiska skäl båda inte gott för möjligheten att lyckas tycker jag….

  Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.