Min svärfar och Alvedon

Min svärfar blev 93 år. Han var företagare i Eslöv och grundade ett tryckeri som höll på med lotter. Företaget blev stort och finns fortfarande kvar, och drivs av son och sonsöner.

Svärfar var uppfinnare. Han hittade på en massa kluriga lotter och lotterisystem. Om du nån gång varit på en föreningsfest eller liknande där det varit ett lotteri är sannolikheten stor att du tagit en lott från en lottring, uppfunnen av honom. Och den sk 21-lotten, med tre flikar man river upp, är också hans verk. Alla hans kluriga uppfinningar har gett jobb åt massor av människor, och ingen har blivit utfattig på att köpa denna typ av lotter.
Av bara farten fortsatte han att uppfinna även utanför jobbet. Båda sånt som behövde uppfinnas, och sånt som redan fanns. Både smarta lösningar i hemmet, och sådant som en hållare för bröd och kniv som gjorde att man fick lika tjocka brödskivor, en ganska kass gardinstång osv.
Kommer att tänka på dessa uppfinningar när jag sent i går kväll på väg till tåget gick förbi en reklampelare som gör reklam för ”Alvedon i smart Pocket Pack”. Alltså en helt onödig plastask, med en speciell form som tydligen innehåller Alvedon-kartor i samma speciella form. ”Nu är det slut med tufsiga och tillplattade Alvedon®-paket i väskan eller avrivna tabletter i blister med vassa kanter som gör hål i fickan” står det på deras webbplats.

Hur många har känt att huvudvärkstabletter i de vanliga piller-kartorna utgör ett problem och måste åtgärdas med en ny plastask? Jag tycker själv att det funkar utmärkt att ha dem som de är i fickor, väskor och necessärer.
För inne i asken ligger de 16 tabletterna inte lösa som de gjorde i de plåtaskar för Magnecyl som min svärfar och mina föräldrar hade. När skall vi sluta att tillverka onödigt skräp typ fickaskar för huvudvärkstabletter?
Och annars kunde de väl göra som min svärfar – bara göra ett ex till sej själv?
PS. Pocket pack heter väl fickförpackning på svenska? För inte har väl GlaxoKlineSmith börjat satsa på böcker? DS

PS2. Detta är blogginlägg nr 990. Det är 10 kvar till 1000, och vad skall jag göra sen? Lägga ner? Bygga om? Starta ny?DS2


7 kommentarer
 1. Joel Edding
  Joel Edding says:

  Inte ska du lägga ner! Ska du göra några ändringar är det att skriva fler inlägg. Läser med stor behållning.

  Svara
 2. Leif
  Leif says:

  Motsvarande förpackning införde en batteritillverkare för sina hörapparatsbatterier för ca 5-10 år sedan. Tyvärr har apoteken gått på trenden och köper nästan bara in den typen av förpackningar men via internet-butiker går det utmärkt att få tag i de äldre förpackningarna som flera tillverkare fortfarande använder.

  Svara
 3. Anonymous
  Anonymous says:

  en ny förpackning för alvedon behövs verkligen inte, MEN en ny förpackning för smör för stekning: http://www.arla.se/default____17801.aspx , vill man inte ha den flytande varianten som innehåller emulgeringsmedel, sojalecitin etc, så är man hänvisad till denna hopplösa förpackning, snälla nån, kom på en smartare förpckning!

  Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.