Lite jul blir det väl – men hur blir 2012?

Sitter på tåget från Stockholm till Åre, där familjen firar jul i år. Fått besked från hustrun och dottern, som åkte upp igår, att lägenheten har ett burspråk med specialinredd whiskyhörna, med utsikt mot torget! Blir kanske en god jul trots min skepsis. Nattåget till Stockholm var i tid, men detta tåg avgick 10 min sent och nu är vi 22 min sena, snart i Bollnäs.

Igår lämnade vi över fars lägenhet till de nya ägarna, och så var det kapitlet avslutat. Vi stängde dörren till hela vår uppväxt på något sätt. Nu är man nog vuxen, fyller ju trots allt 56 om sex dagar.

Vi lämnade julblomma till hans särbo, fortfarande bedrövad, och la en vacker krans på graven, fast brorsan tyckte det såg ut nästan som en segerkrans, fast med röda lagerblad.

Känns skönt att ställa sig lite vid sidan av julen denna gång. Har fått allt svårare med släktens samlade paketberg, känns inte nutidsenligt på något sätt. Och med inga föräldrar i livet finns inga krav på oss.
Sitter och samlar tankarna kring ett blogginlägg som kommer om några dagar – om 2012, och vad det kan föra med sig. Kommer det att bli ett lika händelsesrikt år som 2011 har varit?

Har bett om input på Facebook, LinkedIn och Twitter, och det börjar komma kommentater. Funderar i banorna ökade råvarupriser, tjänsteutveckling och Siri. Blir nog en del på temat revolution, och att hur svå den kan vara att upptäcka om den inte är så snabb som i arabvärlden.

Tar gärna emot mer input från er läsare.

Och så naturligtvis – God Jul!

1 kommentar
 1. Anonymous
  Anonymous says:

  För tre fyra år sedan trodde jag att den första oljebristen skulle börja märkas 2012. Men idag har jag fått er grepp om ekonomin och dess inflytande på priset. Så eftersom konjukturen är så låg är det inte säkert att vi ser så mkt högre oljepris. Men allt är så känlsigt känsligt nu. Iran etc.

  Sen har vi ju haft smörbrist i Norge. Det kanske låter trivialt… men det är lite av det lilla i det stora.

  Jag tycker det är spännande att läsa din blogg eftersom du är VD för ett företag i näringslivet. Ofta brukas dessa vara vaccinerade mot sådana här funderingar. :)

  Jag tänker ofta på hur din insikt färger verksamheten du styr.

  Gott nytt.

  Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.