Skidor och klimatförändring

Sitter på kontoret och halvhänger på grund av en bihåleinflammation. Skulle egentligen varit i Umeå och pratat spännande forskningsprojekt, men eftersom jag på grund av andra åtaganden för ovanlighetens skull skulle flugit dit valde jag att inte åka. Flyget går dåligt ihop  inte bara med miljön, utan också med inflammerade bihålor. Se där fick man för att man inte bokat nattåg…

Men det blir en hel del tåg ändå den närmaste tiden. Skall på möte i Frankfurt om en vecka, och dit blir det nattåg från Köpenhamn. Och över jul skall familjen till Åre, och dit blir det också tåg.

Vi har därför noga följt snöläget i Åre och fram till nu har det varit noll cm snö, och varmt. Ovanligt varmt. Nu har det börjat snöa så förhoppningsvis blir det skidåkning i jul.

Skrev en kommentar om detta på Facebook, och någon laddade upp denna underbara skidfilm. Ta fyra minuter av dit liv och njut av både skidåkningen och den vackra filmningen.


JP Auclair Street Segment (from All.I.Can.) from Sherpas Cinema on Vimeo.

Filmen är en del av en 70 min lång film som handlar om skidåkning och globala klimatförändringar. Hur blir med skidåkningen generellt i världens skidområden?

(2 dec)  Har nu tittat på filmen, och den är vacker och fascinerande. Men de få kommentarer som finns av extremskidåkarna som ägnar året åt att flyga världen runt och låta sig lyftas av helikoptrar till orörda superbranta pister är ganska aningslösa. ”Man kan ju inte sluta att flyga världen runt och lyftas av helikoptrar. Det vore att ge upp. Vi måste göra så att flyget och skidanläggningarna inte ger några utsläpp”.

Men det är en vacker film, och de fyra minuterna som finns i detta klipp är de mest fantastiska.

2 kommentarer
  1. Campagnolo
    Campagnolo says:

    Det är det vanliga ”not in my backyard”-beteendet. Så länge inte jag måste göra några avkall eller ändra mitt beteende så jag med. Tur att man är född natursur…

    Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.