Dålig stadsplanering gör dig fet

Allt fler forskningsresultat visar nu på det samband mellan stadsplanering och hälsa som vi naturligtvis kännt på oss under lång tid. Forskare i USA har nyligen visat att stadsplaneringen påverkar folks vikt. Om man planerar för alla färdmedel, och inte bara bil, så kommer vi att röra oss mer och väga mindre och må bättre.

Själv promenerar jag oftast till jobbet – och har kommit på att det är ett utmärkt sätt att kunna lyssna på sin favoritmusik, eller sitt favoritradioprogram. Sveriges Radio är bland de bästa i världen på podcast, dvs att du kan prenumerera på vissa radioprogram som sen laddas automatiskt ner i din iPod så du kan lyssna på dem när du vill. Spanarna i P1 lyssnar jag alltid på på det sättet.

Och i går kväll köpte jag en ny favorit på iTunes: Gruppen Magic Numbers debutskiva med samma namn. Musik utan påklistrad attityd och konstigheter. Ren skär pop-smartness, klurighet och glädje. Efter att ha haft dem i öronen på väg till jobbet idag kan det inte gå fel….

1 kommentar
  1. Mats Améen
    Mats Améen says:

    Bra Christer, sådan slugger-argumentation som Charlie Magnusson ägnar sig åt behöver bemötas – då faller den platt till marken!

    Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.