Musik för hållbara transporter

I det vackra sommarvädret (vi blev snuvade på våren…) har jag hittat den perfekta gångmusiken att lyssna på i iPoden. Bruce Springsteens Pete Seeger-skiva, som innehåller traditionell americana, struttig trad-jazz, (jag älskar normalt inte trad-jazz – det är bara kul när man själv får vara med och spela…) bluegrass etc, är inspelad med ett otroligt gott humör.

Bruce har letat fram massor av okända låtar som spelades av den ganska hurtfriske Pete Seeger. Pete Seeger är väl mest känd för ”Where have all the flowers gone” och Friggebo-hitten ”We shall overcome”. Bara ”We shall overcome” finns med här, i en sugande gospelversion.

Att starta promenaden till ”John Henry” och sen ”Jacobs ladder” ger kraft för hela dan.

PS Behöver man riktig jazz rekommenderas Anders Widmarks nya: ”Waiting for a train”, se där en skiva till inom hållbara transporter. DS

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.