Rösta fram världens 7 nya underverk

Just nu pågår omröstningen om att få fram en lista på 7 nya underverk. Av de gamla finns ju bara ett kvar – pyramiderna i Egypten. Babylons hängande trädgårdar, fyren i Alexandria och de andra 4 finns inte längre. Nu har några fantaster startat kampanj för att få fram 7 nya underverk och på deras webb-plats kan man nu rösta bland de 21 finalisterna.

Den enda byggnad ritad av en nu levande arkitekt som finns med, är operahuset i Sydney, ritat av nu 87-årige Jörn Utzon. Själv saknar jag minst två underverk: terrakotta-armén i Xian och Gaudis Sagrada Familia i Barcelona.

Finns det något svenskt underverk som skulle kunna platsa på listan? Mer än kungen och Göran Persson?

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.