Kungen och jag: En obekväm sanning

Kommer ifrån en förhandsvisning av filmen ”En obekväm sanning”, ni vet Al Gores film om klimatförändringarna som jag skrivit om tidigare. Visningen ordnades av MISTRA och eftersom Trivector är programvärd för ett mistraprogram TransportMistra var Lena, som är programchef, och jag där. Tillsammans med kungen och drottningen, miljöministern, infrastrukturministern, ett tjog TV-meteorologer, politiker, Skansen-Jonas, Tomas Ledin (är han miljöintresserad?) och en hel massa miljöfolk.

Filmen introducerades av Al Gore själv, och den var bra. Och mycket viktig. Den visar på hur allvarlig utvecklingen faktiskt är när det gäller vår klimatpåverkan. Men den gav också hopp. Gå och se den, och säg till alla dina vänner att också se den.

För oss som arbetar med dessa frågor gav kanske inte filmen några direkta nyheter, men presenterar fakta på ett oerhört bra sätt, som gör det möjligt att ta till sej för alla.

På den efterföljande frågestunden fick vi blandannat veta att Al Gore förspråkar grön skatteväxling och skulle röstat ja till trängselskatter. Journalisten Pernilla Ström varnade Gore ”de kommer att använda det” (de som ställde frågan alltså), men Gore svarade: Jag bryr mig inte!

Jag lovar att återkomma med mer inside information. Nu skall jag sova mej ner på nattåget till Lund för att kunna äta frukost med familjen. Godnatt.

Länk:

http://www.climatecrisis.org/

Aftonbladet

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.