PPP – polluter pays principle – the Terminator way

En alldeles ny studie från NASA visar att jorden nu är varmare än på 12000 år, dvs sen förra istiden. Och detta beror på att de senaste 30 åren har temperaturen ökat med 0,2 °C. På NASA:s web finns en intressant och skrämmande film som visar jordens temperatur från 1882-2003. (Filmen är 8,5 Mb). Att vi måste börja agera för att göra något åt klimatförändringarna blir allt mer uppenbart för varje dag .

Och man kan göra det på olika sätt. Ett sätt är som man gör i Kalifornien. Hade inte tänkt kommentera den stämning av bilindustrin som man gjort där, eftersom jag tyckte att nyheten blivit för gammal, men kom att tänka på det igen efter Jessicas trevliga kommentar i förrgår.

Alltså: de amerikanska biltillverkarna stämde för ett tag sen den kaliforniska staten för att man ställt så höga krav på utläppen framöver. Nu har Arnold svarat med att stämma sex biltillverkare, 4 amerikanska plus Toyota och Honda. De kaliforniska myndigheterna motiverar sitt agerande med att man måste hantera de pågående och framtida effekterna av den globala uppvärmningen, vilket man redan nu lägger ut miljontals dollar på för ”planering, bevakning och infrastrukturella förändringar”. Stämningen är den första som försöker få tillverkare att ansvara för skador från fordonens avgaser.

Framtidsyrken för en ny tid.
Dagens yrke: emissionsadvokat

Länk: NASA

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.